Werk – privé balans

Kern: Indrukwekkende TED Talk, die je aan het denken zet over je eigen werk-privé balans.
Tijd om te lezen en kijken: 12 minuten

Er is al zoveel geschreven over de ideale werk-privé balans. Sommigen denken dat deze maakbaar is, door zelfopgelegde regels te volgen. Anderen noemen het een utopie, sommige carrières zijn simpel niet met aandacht voor bijvoorbeeld een jong gezin, of intensieve hobby te combineren. Waar ze het over eens zijn is dat als je iets wilt veranderen aan hoe je je tijd indeelt en waar je je aandacht aan schenkt, het start bij jezelf. Bij de wijze waarop je je eigen leven en niet te vergeten, je omgeving inricht. Niet door vandaag grootse veranderingen te willen doorvoeren, maar kleine stappen te nemen en werk-privé balans niet te bekijken van dag tot dag, maar over een langere periode. Door met regelmaat stil te staan bij hoe je je leven invult, actief vormgeeft en of jij en mensen die belangrijk voor je zijn gelukkig zijn in het heden.

Omdat regie over je eigen leven start bij bewustwording, wil ik je uitnodigen om onderstaande TED talk eens te bekijken. In minder dan 10 minuten neemt Nigel Marsh je aan de hand en weet in mijn optiek heel goed te raken hoe de discussie over werk-privé balans gevoerd zou moeten worden. Hij brengt geen directe antwoorden (die zijn voor iedereen anders), maar zet je aan het denken… Een mooie eerste stap.